Gyilkosság Félegyházán

2012. november 3-án szombaton különös kegyetlenséggel elkövetett autóbontásnak lehettek tanúi a kiskunfélegyházi lakosok, fényes nappal. Ennek kapcsán a minap elfogtunk egy levelet a Kiskunfélegyházi rendőrőrs nagyon speciális egységének (későbbiekben NSE) irodájából.
Alulírott X.Y beépített NSE ügynök jelentem, gyanús csoportosulást véltem felfedezni a helyi Perem Eszpresszó nevezetű, késdobáló típusú vendéglátó egység szomszédságában lévő garázsoknál. A lebukás veszélyétől tartva egy a helyszínen üresen álló garázs rejtekébe burkolózva megfigyelést foganatosítottam. A 2 főből álló csoportosulás tagjaiban Mr.X álnéven elhíresült mutatványos pékségnél fedőfoglalkozást végző kisiparost és Sz. Attilát (továbbiakban Sz.A.) a Magyar Zsapar.. szapor.. szóval annak a szovjet kisautós Klubnak az egyik fejét  és mozgatórugóját véltem felfedezni. Kisvártatva a garázs mélyérő előbukkant egy piros és egy kolbászzsír színű gépjármű. A gépjárművek típusát azonnal felismertem mindkettő Zasta…, Zab.., Zavoro.., Zapojo… – szovjet kisautó volt. Aztán felbukkant egy kombi típusú fehér járműben újabb 3 ismert elkövető. G. Gábor (továbbiakban G.G.) büntetetett előéletű, ismert motormágus. Elsősorban Zsapo.., szapol… (továbbiakban ZAZ) típusú gépjármű erőforrások terén szerzett tapasztalata miatt kedvelt ilyen körökben. R. Dávid (továbbiakban R.D.) többszörösen büntetett előéletű, hírhedt ZAZ bontó és végül K. Kristóf (továbbiakban K.K.) a ZAZ Mafia oszlopos tagja, akit eddig még nem sikerült kézre keríteni.

Az 5 fős mészárszék összeállt. Az összeszokottság erősen érződött rajtuk. Látszott, hogy nem először látják egymást. Még mielőtt nekiláttak volna a kegyetlen tettnek, K.K. egy állványra rögzített fényképezőgépet helyezett az áldozatra merőlegesen kb. 5 méter távolságra. Tettének kegyetlenségéhez kétség sem férhetett, dokumentálni fogja az áldozat haláltusáját.  Szisztematikus bontás indult meg. G.G. a motornak látott neki. Mr. X. a és Sz.A. az ajtó brutális amputálást végezték flex segítségével. K.K. a hidraulikus rendszer elemivel foglalatoskodott és végül R.D. láthatóan koncepció nélküli bontási munkákat végzett. A nap közepe táján Mr. X és Sz.A. elterelő manővert alkalmazva eltűntek egy kis időre majd pizzákkal a kezükben tértek vissza. Valószínűleg ekkor történhetett a bontott ZAZ alkatrészek tisztára mosása. Itt a garázsban már kezdett hideg lenni, éhes is voltam meg már a folyó ügyeket is intézni kellett volna, de a különleges kiképzésemnek köszönhetően hamar túllendültem rajtuk. Sz.A. ismét távozott Mr. X. társaságában és nélküle tért vissza. A 4 fősre zsugorodott díszes társaság újabb kegyetlen tetteket hajtott végre. Motort váltóval kiemelték majd Sz.A. nekilátott darabolni az áldozatot. Láthatóan céltudatosan vágta le a küszöböket. Oldalra lett borítva R.D., G.G., és K.K. leszedték az első és hátsó futóműveket. K.K. ezt követően a garázs aknáját használva rejtekhelynek levitte a bontásból nyert alkatrészeket. Sz.A. az immár feje tetején álló áldozatot tovább csonkította míg végül több kisebb darabban a garázsba lett elhelyezve. Eltakarították maguk  után a bűnjeleket majd a szomszédos Perem Eszpresszó vendéglátó egységben zárták a napot. Ekkor sikerült észrevétlenül kilopózni a rejtekhelyül szolgáló garázsból és elhagyni a helyszínt.

Persze nem kell ezt ilyen komolyan venni 😀 Szomorú, hogy 1 zapival ismét kevesebb van, de hagy idézzem Szász Atis szavait „A kocsit azért vettem meg bontás elől mert talpra állíthatónak gondoltam. Na meg jobb sorsra érdemesnek. Viszont ha azt vesszük,hogy egyes főbb elemei a jelenlegi kocsimat mentik meg a pusztulástól akkor ez már az a bizonyos jobb sors…” Ehhez már csak a szokásos FOTÓALBUMOT fűznék.