Első promó film forgatás

Zapi nagygázzal kihajt a betonbunkerből harmadszor… éééés tessék; avagy éljen MÁJUS 1-je a Magyar Zaporozsec Klub háza táján

Ismét elérkezett MÁJUS 1-je, amit a tavalyi méltatlanul „elfeledett” szocialista autókiállítás  ismételt megrendezésével ünnepeltünk. Sajnos ezúttal a metálkék zapival, mint résztvevővel nem tudtunk még számolni ugyanis még a lábadozás fázisában leledzik. Majd talán jövőre. Aki kíváncsi rá, nézegesse a 2 évvel ezelőtti seregszemle képeit. A Magyar Zaporozsec Klub 2 nem titkolt céllal is nekivágott eme jeles napnak. Első körben több kis zapi megjelenését terveztük a Közlekedési Múzeum előtt. Második körben pedig a nyári I. Zaporozsec Találkozó videós ajánlójának leforgatása volt előirányozva a volt fóti rakétabázison. KÉPEK a bázisról!

Az első cél Szász Attila (későbbiekben Atis) minden igyekezete ellenére nem teljesült maradéktalanul. Ugyanis csak ő vett részt a híres Laczó féle kolbászzsír színekben pompázó 968M-es  Zaporozseccel, némileg átdizájnolt homlokfallal illetve klubbunk médiareferense (Szabó István későbbiekben Micuspityu) egy hófehér OT-s kopoltyús 968A-s példánnyal. Ezenkívül megjelent még egy citromsárga egyed is az összejövetelen, de ők egyrészt klubunk számára ismeretlenek voltak másrészt kevésbé voltak együttműködőek. Mindezekből már sejteni lehetett, hogy a második kitűzött cél is sántítani fog. Mindenesetre végigszaladtunk a múzeum elé terelt szocialista autók során oda-vissza többször is, mi bajunk lehet belőle alapon. KÉPEK is készültek persze.

Majd dél-fél1 felé terveztük az indulást a második cél vagyis a film forgatásának helyszínére. Igen ám, de közbe jött egy eredményhirdetés 1 órakor, melyben Micuspityu is érdekelt volt. Így nem volt mit tenni, megvártuk a díjátadást, majd diadalittasan indítottunk összeverbuválódott konvojunk járműveit. Azaz indítottuk volna, mikor is Micuspityu bejelentette, hogy ő már nem tud részt venni a filmforgatáson, mert egyéb irányú elfoglaltsága jött közbe. Kicsit morogva, de kénytelenek voltunk tudomásul venni, hogy már csak Atis, valljuk be kicsit csúnyácska (legalábbis jelen ideiglenes állapotában) M-es zapija maradt. De mivel ő időt és energiát nem kímélve vállalta a forgatás minden nyűgjét, az előbbi mondatomat – melyben véleményeztem a jármű esztétikai állapotát – vissza is vonom. Tehát még mielőtt az egy szem zapi is meggondolta volna magát, indítottuk a konvojt, melyet szerény személyem vezetett egy Wartburggal, utána következett az M-es zapi, majd egy kispolski és a sort végül egy kombi trabi zárta. Fóton felvettük a forgatós cuccokat, majd a rakétabázis bejáratáig meg sem álltunk. Atissal megosztottuk, hogy mit is szeretnénk látni a mozgóképen és már csattant is a csapó. Tessék… Innentől nem részletezném, úgy gondolom a fotókon nagyjából végigkövethetőek a forgatás legfontosabb pillanatai. Kb. 2-től 5-ig piszmogtunk a forgatással, de hát tudjuk ugye, jó munkához idő kell a szarhoz meg még több. A forgatáson készült a KÉPEK!

Az elkészült videó anyag természetesen a youtube-on látható: